Navštívil Kovačicu pred desaťročím – Svižný Lulu zamieril za – mier

Navštívil Kovačicu pred desaťročím a pol – Svižný Lulu zamieril za – mier

Svetobežník Lulu Converset sa rozhodol zápasiť o životné prostredie a zápoliť proti jadrovým zbraniam neobvyklým spôsobom. Sedemdesiatpäťročný Francúz dennodenne cestoval na vlastných nohách od rodného Besançonu až po Betlehem. V sobotu 15. septembra 2012 navštívil aj Kovačicu.
Čipernému katolíckemu kňazovi na dôchodku spoločnosť na ceste za mierom robil somárik Isidor. Spolu majú deväťdesiat rokov. Na svojej púti po Európe z východného Francúzska najskôr šiel cez Švajčiarsko, Nemecko, Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Srbsko. Neskôr mal namierené do
Macedónska, Grécka … až po miesto narodenia Ježiša. Turné začal 25. marca 2012, plánoval ho ukončiť 25. decembra 2012. A na prvý sviatok vianočný pomodliť sa v Betleheme za mier v celom svete. Globetrotter bivakoval zväčša pod stanom, oslík Isidor mu niesol šiator, odev a základné potreby na túru. Cestovateľ s misiou prízvukoval, že somárom stačí skromná potrava a málo vody. A k tomu sú mocné, húževnaté, odolné. V neposlednom rade aj mierumilovné a pokojné. Vraj také, aké by malo byť ľudstvo.

Bývalý duchovný a súčasný dlhoročný humanista a šíriteľ
pozitívnych myšlienok Lulu Converset so spoločníkom somárikom
vyrazil od Besançonu cez Kovačicu na púť do Betlehema, kde sa
chce modliť za mier v celom svete a ochranu životného prostredia.
(názov foto: Ekologia Francuz v boji o ochranu zivotneho
prostredia)

Ján Špringeľ

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *