Kako se takmičiti sa medijskim gigantima?

Ponašanje korisnika Interneta, učinkovitost online reklamne kampanje, kao i monetizacija web strana bila je tema prvog dana seminara pod nazivom Usavršavanje za menadžere u medijima za predstavnike elektronskih i štampanih medija lokalnih sredstava informisanja i medija na jezicima manjina koji je na Paliću od 22. do 24. septembra organizovala neprofitna organizacija Integracije SADA!

Uvodni govornici bili Đorđe Đuričić i Milan Kovačević iz Gemiusa za Srbiju, jedne od vodećih firmi za istraživanje tržišta na internetu i savetodavne usluge u Europi.
Autor nekada kultne TV emisije „Od trača do istine“ Aleksandar Timofejev govorio je dvadesetorici novinara, menadžera i direktora medija o gorućim pitanjima: imaju li lokalni mediji budućnost, što se od lokalnih medija očekuje i da li mogu preživeti u manjoj sredini, kao i pronalaženje načina da se lokalni mediji takmiče sa medijskim gigantima.
Šlag na tortu posle izlaganja sadašnjeg generalnog direktora integrisanih komunikacija RTV Vojvodine bila je radionica u kojoj su učesnici podeljeni u tri grupe za kratko vreme imali zadatak da osmisle potpunu medijsku kampanju za određenu firmu.
Trećeg dana novinar i vlasnca agencije za digitalni marketing Martina Anđelković je aktivnim pomatračima objasnila kako postaviti medijski sadržaj na različitim društvenim mrežama i kako živeti u manjoj sredini a raditi globalno. Internet marketing menadžer je posle predavanja učesnicima   dodelila sertifikate o završenom školovanju.
Vrednost ovakvih i sličnih usavršavanja je u bogatstvu različitosti:  učesnici seminara „od Subotice do Surdulice“ mogu naučiti tokom trajanja seminara od kolega iz različitih medija i iz raznih krajeva Srbije kako se boriti sa istim ili sličnim problemima i iskustva drugih kolega primeniti u praksi.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *