Počinje festival Mladost peva – Uzdin 2016.

Intoniranjem himne Svetle zore u izvođenju svih učesnika u petak, 14. oktobra počinje 28. po redu omladinski festival rumunske zabavne muzike Mladost peva – Uzdin 2016.

Pripreme uzdinskih omladinaca za ovogodišnje izdanje festivala počele su u septembru, a u subotu, 9. oktobra održana je generalna proba u prisustvu članova umetničke komisije Aleksandra Dujina I Klaudije Šubonj. Festival Mladost peva – Uzdin 2016. će se I ove godine održati u dve večeri, 14. I 15. oktobra, saznajemo od predsednika Muzičke omladine Uzdin, Stelijana Miklje.
Na sceni Doma kulture Dojna, u okviru prve festivalske večeri će se održati takmičnje na nacionalnom nivou. Na kraju večeri žiri će proglasiti pobednike u sledećim tekmičarskim kategorijama: najuspešnija kompozicija, najbolji izvođač, najbolji tekst, najbolji debitant, a publika u sali će proglasiti svog pobednika. Drugo festivalsko veče je internacionalno jer pored domaćih, nastupaju i  takmičari iz više gradova Rumunije.
Festival rumunske zabavne muzike Mladost pevaa nastao je 1970. godine u Uzdinu, kroz saradnju Doma kulture Dojna i muzičke emisije Radio Novog Sada na rumunskom jeziku. Festival se održavao u kontinuitetu do 1978. godine, a obnovljen je 1996. godine zalaganjem muzičke omladine Uzdina. Tada dobija novu koncepciju i internacionalni karakter učešćem pevača zabavne muzike iz Rumunije i Republike Moldavije.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *