I u Pošti možete podneti zahtev za novu zdravstvenu karticu

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, mogu da urade i na šalterima JP Pošta Srbije u 1.661 poslovnici širom Srbije.

Pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica koja imaju aktivnu prijavu na zdravstveno osiguranje, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
Procedura je jednostavna, službenici na šalteru umesto građana popunjavaju zahtev, a potrebno je samo dati na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika (LBO).
Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).
Na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice, što predstavlja dodatnu uštedu vremena.
Pošta Srbije je uspostavila i rad kontakt centra koji će pružati informacije putem telefona 011/360-77-00, navodi se u saopštenju.
Pozivanjem ovog broja, osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje i zamenu zdravstvenih knjižice zdravstvenom karticom, kao i o dostavi zdravstvenih kartica.
Kontakt centar radi svaki dan od 8 do 20 časova i nedeljom od 8 do 15 časova.
Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar, navodi Blic.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *