Osamdesetogodišnji strelac Kosta Puja briljantan i ove godine

Jedan od najboljih, najuspešnijih  i najstarijih strelaca u Banatu Kosta Puja rodjen je 1936. godine.

Ove godine je ovaj osamdesetogodišnjak u kategoriji veterana ponovo briljirao: osvojio je bronzanu medalju na Prvenstvu Vojvodine u Staroj Pazovi, peto mesto na Prvenstvu Srbije u Kovilovu i prvo mesto na Turniru u gadjanju glinenih golubova u Jankovom Mostu.

Jedan od najboljih sportista Uzdina svih vremena  počeo je da se bavi streljaštvom 1954. godine a 1959. i lovom u rodnom Uzdinu. Već 1963. godine osvaja titulu državnog prvaka u lovu na štetočine. Učestvovao je na u bivšoj Jugoslaviji svake godine na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima. Bilo je na godišnjem nivou po 16 zvaličnih turnira, po 200 golubova je pucano na jednom takmičenju. Bio je takmičar ne samo Uzdina: 15 godina Orlovata, sedam Petrovaradina i četiri Vojvodine Novi Sad.

U steljaštvu je u ekipnoj konkurenciji bio treći na državnom prvenstvu u Zagrebu 1984. godine a sedmi na šampionatu Jugoslavije godinu dana ranije. Kao pojedinac ostvarivao je na prvenstvima bivše zemlje plasmane od trećeg do sedmog mesta. Osvojio je i dva Grand Prix na međunarodnim turnirima u Novom Sadu kao član Petrovaradina a u konkurenciji 200 lovaca iz zemlje i inostranstva.

Uspešan je i kao trener. Ima pulene iz Orlovata. Strelac koga trenira Cveta Ostojin bio je već na pobedničkim postoljima i na prvenstvima u Srbiji i na šampionatima Vojvodine.

U streljaštvu je po Kosti Puji najvažnije slušanje saveta trenera, rad, upornost, dobro oko i dobar prst. Pored streljaštva Puju znaju u našoj opštini i kao dugogodišnjeg pčelara.

Najbolje streljačke terene u Srbiji po njemu pružaju od ranije Stara Pazova a u ovom veku i Kovilovo.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *