Među talentovanim učenicima Anelija Babuc I Jan Farkaš

Učenice i učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, u školskoj 2015/2016. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama.

Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je u sredu u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji đaci u oblasti matematike, fizike, tehnike, jezika i književnosti, likovne, baletske i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima i mentorima.

Nagrade su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i njegovi saradnici i predsednica Odbora Skupštine Vojvodine za sport i omladinu Stojanka Lekić. Među nagrađenim učenicima su I dvoje iz naše opštine: Anelija Babuc učenica OŠ sv. Georgije iz Uzdina I Jan Farkaš, učenik OŠ Mlada pokolenja iz Kovačice, kao I njihovi mentori: profesorka rumunskog jezika I književnosti Elena Kožokar odnosno Marija Jonaš Kotvaš, profesorka slovačkog jezika I književnosti.

Inače, ove godine, osam darovitih učenika je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara darovitim učenicima, 65 učenika diploma s novčanim iznosima od po 26 hiljada dinara, 76 mentora diplome i 74 mentora novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, dva orkestra, jedan hor i jedna ekipa su dobili diplome i 157 učenika su dobili pohvale.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *