Šulja prvi, Anđelković drugi na početku Balkanske trkačke lige 2017

Balkanska trkačka liga za 2017. godinu počela je prvog dana Nove godine u Pančevu. U trci pod nazivom MaPa RUN su Kovačičani zauzeli prve dve pozicije. Mihal Šulja je deonicu od 14 km i 900 m pretrčao za 01:00:51, dok je njegov klupski kolega iz Atletskog kluba “Maratonko” Vesko Anđelković bio drugi u vremenu 01:07:46.

Predsednik Sportskog udruženja Balkanska trkačka liga Nikola Minić ističe da pomenuto takmičenje već četvrtu godinu okuplja neke od najboljih rekreativnih, poluprofesionalnih i profesionalnih  trkača u regionu. Rangiranje takmičara zavisi od brzine za koju takmičari pređu deonicu određene dužine i vertikalnih nagiba, bilo da se radi o maratonu, krosu, ili bilo kojem drugom organizovanom pešačkom, kao i trkačkom događaju.

 

Liga je namenjena svima koji žele da iskuse draž takmičenja, ali članstvo zavisi isključivo od toga koliko je svako spreman da stavi fer-plej i brigu o svojim kolegama na prvo mesto, dodaje Minić.

Mihal Šulja u Balkanskoj trkačkoj ligi učestvuje već treću godinu, dok je Vesku Anđelkoviću ovo prva ligaška godina. Mihal Šulja je bio pobednik Balkanske trkačke lige za 2015. godinu.

Šidski novogodišnji maraton na kojem je pre dve godine Šulja postigao prvi ligaški značajniji rezultat na programu je 14. februara.

Atletski klub Maratonko organizuje prvi Kovačički polumaraton 19. marta.

J. Šp.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *