Održana sednica Štaba za vanredne situacije

Danas 12. januara u toku prepodneva održana je sednica Štaba za vanredne situacije sa nekoliko veoma važnih tačaka dnevnog reda koje se ticale ekstremnih uslova i zaštite socijalno ugroženih porodica od loših vremenskih uslova, vršena je i analiza novog načina rada čišćenja snega po naseljnim mestima u opštini Kovačica.

Prva tačka je bila analiza funkcionisanja čišćenja  puteva i trotoara u celoj opštini čiji celokupan rad sada koordinira JKP Elan na čelu sa v.d. direktorom Zlatkom Sjantom.

Konstatovano je da su svi lokalni putevi, ulice i trotoari na vreme očišćeni. Pored toga, razmatrana je odluka o uslužnom čišćenju mašinama lokalnih privrednika, čak i za puteve od regionalnog značaja, u onim slučajevima kada firma zadužena za čišćenje snega nije u mogućnosti, u ovom slucaju Strabag, da sopstvenom mehanizacijom očisti  puteve do  zavejanih sela.

Oformljena  je i Radna grupa iz delova društva koje se bave zaštitom stanovništa od neželjenih posledica u ekstrmnim vremenskim uslovima.     Radna grupa sastoji se od stručnih osoba iz lokalne uprave, iz oblasti socijalne zaštite, Policije i Doma zdravlja. Ona počinje sa procenom i popisom ugroženog dela stanovništa već sutra (13.01) u rani jutarnjim časovima, kako bi ceo sistem pomoći ugroženima bio spreman radi brze i efikasne pomoći i zaštite.

Na sledećem sastanku, koji je predviđen za početak naredne nedelje, očekuje se izveštaj Radne grupe i spisak kooperanata koji su spremni za čišćenje snega u svim naseljenim mestima u opštini Kovačica.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *