Orden predsednika Srbije za Galeriju naivne umetnosti u Kovačici

Galerija naivne umetnosti u Kovačici nalazi se medju 84 dobitnika ovogodišnjih priznanja koje će sutra, na Sretenje, a povodom Dana državnosti, uručiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Naša Galerija je odlikovana najvišim Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena – za naročite zasluge u predstavljanju Srbije i njenih građana i postignute rezultate u kulturnoj delatnosti, posebno u oblasti slikarstva. Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovani su i Olimpijski komitet Srbije – za naročite zasluge u predstavljanju Srbije i njenih građana i postignute rezultate u oblasti sporta i Paraolimpijski komitet Srbije – za naročite zasluge u predstavljanju Republike Srbije i njenih građana i postignute rezultate u oblasti sporta, saopštila je Pres-služba predsednika.

Dobitnik Ordena Kаrаđorđeve zvezde drugog stepenа je Nemаnjа Rаdulović, a Orden Kаrаđorđeve zvezde trećeg stepenа dobili su atletičarka Ivаnа Špаnović, teniserke Anа Ivаnović i Jelenа Jаnković, bivša selektorka ženske košarkaške reprezentacije Mаrinа Mаljković. Priznanja su dobili i Srpskа аkаdemijа nаukа i umetnosti, Mаticа srpskа, Crveni krst Srbije, Trinaesta beogradska gimnazija, Zdravko Čolić, Radmila Bakočević, Biserka Cvejić, Zdravko Šotra i mnogi drugi.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *