Naša pozorišta pred selektorom

Ovogodišnja opštinska smotra pozorišnih amatera održava se od 28. marta 01. aprila. Prvi su pred selektorom, profesionalnim glumcem Ateljea 212 Miroslavom Žužićem nastupili glumci amateri iz Uzdina sa predstavom “Samoubica”.

U petak 31. marta u 18:00 nastupaju gimnazijalci iz Kovačice sa pozorišnom predstavom “Pozdravi nekoga”. Udruženje KOKRAM iz Kovačice pred selektora izlazi u subotu 01. aprila i predstaviće se sa komadom “Mrak”. Oni će nastupiti u domu kulture u Kovačici sa početkom u 21:00. Istog dana dva sata ranije, u 19:00 u kovačičkom domu kulture nastupa Udruženje KOMAR iz Padine. Oni će izvesti predstavu „Problemi farmera Džona Enderbija“. U okviru opštinske smotre pozorišta dece nastupili su dečiji ansambli iz Kovačice, Debeljače i Crepaje. Osnovci iz Kovačice izveli su pred selektorom dve predstave „ Palčica“ i „Devojčica sa šibicama“. Učenici osnovne škole “Moša Pijade” iz Debeljače nastupili su sa predstavom „Naše igračke slave rođendan“, dok su se deca iz Crepaje predstavila sa komadom „Ekologija“.
Obe opštinske smotre organizuju se u okviru projekta organizovanja opštinskih smotri u okviru kulturno-umetničkog stvaralaštva dece i amatera, Kulturno – prosvetne zajednice opštine Kovačica. Rezultati smotri biće poznati u ponedeljak 03. aprila. Zonska smotra dečjeg pozorišta najavljena je za 7. april i održaće se po osnovim školama, dok će zonska smotra pozorišnih amatera biti održana od 24. do 30. aprila po naseljenim mestima.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *