Kulturne ustanove u opštini Kovačica obeležavaju Noć muzeja

Ovogodišnja, četrnaesta Noć muzeja će biti održana u subotu 20. maja u 44 grada i mesta u Srbiji, kada će posetioci biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i institucijama kulture i uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim samo za tu noć.

Od 17 časova pa sve do 1 iza ponoći iste večeri, pored Srbije, šetaće posetioci u 120 gradova, 30 država i 3.000 muzeja u okviru Evropske Noći muzeja.

Noć muzeja će tradicionalno obeležiti i kulturne ustanove u opštini Kovačica. Pa će tako svi oni koji nisu imali priliku ili vremena moći od 17h, pa sve do jedan sat iza ponoći da posete i Galeriju naivne umetnosti u Kovačici, gde će biti otvoren tradicionalni Prolećni salon. Najnoviji radovi aktuelnih članova Galerije biće izloženi u prizemlju dok će na potkrovlju biti predstavljena dela mladih umetnika iz opštine Kovačica. Izmenjena će biti i postavka posvećena rodonačelnicima ove ustanove umetnosti. Padina će u Noći muzeja ponuditi umetnički sadržaj na više lokacija : u Etno muzeju Petraš će biti izložba starih fotografija padinaca u vojnim uniformama, a biće prikazani i eksponati uniformi i vojne opreme. U Etno domu Padina udruženje žena će imati izložbu „Strašila u narodnoj tradiciji“, a u okviru programa nastupiće i dečiji folklorni ansambl, sa koreografijom koja prati temu. U Underground Rock music clubu mladi fotoamateri predstaviće postavku pod nazivom „Mladi i bunt“ koja će biti ispraćena audio vizuelnim efektima. Ogranak opštinske biblioteke u Padini povodom Noći muzeja imaće dve postavke : prvu u holu osnovne škole gde će biti predstavljeni radovi učenika viših razreda u okviru izložbe „Njeno veličanstvo cipela“. Druga postavka će biti u trenutnom prostoru biblioteke gde će biti izložena postavka „Evolucija trenutka“, koja predstavlja izraze lica i njihovu promenu. U Idvoru će od 21 sat u Muzejskom kompleksu „Mihajlo Pupin“  biti održana monodrama Paorska groznica.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *