Sačuvajmo od zaborava – starinski sitni kolači prezentovani u Crepaji

U nedelju 5. novembra je u Crepaji u organizaciji Udruženja žena  „Crepajke“ održana druga po redu manifestacija „Sačuvajmo od zaborava – starinski sitni kolači“. Ovim povodom,

Crepajke su organizovale druženje kom su prisustvovale i članice udruženja iz opština Pančevo, Zrenjanin, Sečanj kao i članice udruženja žena iz opštine Kovačice. Verica Birovljev Tekijaški, predsednica udruženja žena „Crepajke“ navodi da joj je drago što su se gostujuća udruženja odazvala u velikom broju, i što su imali priliku da ugoste i Nadu Vodeničar sa ženskom pevačkom grupom „Banaćuše“.

Pored njih nastupili su i predstavnici kluba za stara i odrasla lica Zrenjanin, a među gostima su bile i članice Društva za borbu protiv raka iz Debeljače. Udruženja žena „Crepajke“ postoji dve godine i kako predsednica navodi isključivo je samofinansirajuće udruženje. Ovom prilikom Tekijaški se posebno zahvalila svojim saradnicama i članicama udruženja na trudu i nesebičnom zalaganju za očuvanje tradicije. Manifestacija je bila humanitarnog karaktera, a svi izlozeni starinski kolači rađeni rukama vrednih žena, dostavljeni su narodnoj kuhinji u Beogradu.

 

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *