Završni koncert hora penzionera Kovačice

Dugo najavljivan koncert hora kovačičkih penzionera Viva la muzika održan je u subotu. Kako nam je rekla  horovođa Alžbeta Hriešikova, ovaj hor postoji dve godine i ovim koncertom želi da se obeleži ovaj jubilej, ali sa potuno novim repertoarom.

Repertoar se sastoji od romansi, starih gradskih pesama ali i narodnih slovačkih pesama. Hor bi lako mogao da dobije internacionalni karakter, jer u svom opusu imaju pesme, na mađarskom rumunskom, romskom, ruskom i italijanskom  jeziku.
Ovaj hor koji se svrstava u kategoriju gradskih, bio je na takmičenjima horova po Vojvodini ali i kao gost na mnogim kulturnim događajima u našoj optini.
Na pitanje o sastavu hora, Hriešikova je sa setom rekla da se zbog visokih godina života  brojčani sastav hora često menja. Svesna činjenica da ovaj hor nema vrhunske umetničke domete, niti mu je to cilj ali da je svrha, druženje naročito u poznijim godinama, koje oplemenjuje vreme provedeno u zajedništvu.
Ako niste znali kada hor nastupa, srčani ritam je potpuno identičan svim članovima, što svakako doprinosi fizičkom ali i mentalnom zdravlju starijih osoba.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *