Pobede Doline, Slavije i Poleta, nerešeni ishodi Spartaka, Pobede i Uniree

Nijedan klub iz opštine Kovačica nije izgubio prvenstvene mečeve prvog vikenda u maju.

Odigrano je 28. kolo Prve južnobanatske lige: Spartak 1911 je u Debeljači odigrao nerešeno sa Radničkim iz Barande 2:2, dok je Dolina iz Padine savladala u Seleušu Vojvodinu 5:1.

Spartak je osmi sa 41 bodom, Dolina jedanaesta sa 32.

Dvanaestog maja se u Padini sastaju Dolina protiv dvanaeste Crvene zvezde. Crveno-beli iz Debeljače odlaze u Ivanovo na meč protiv Strele. Oba meča počinju u 17. časova.

U 17. kolu Druge južnobanatske lige Zapad – Sever je lider na tabeli, Slavija, pobedila u Kovačici Glogonj 3:0. Polet iz Idvora je u Opovu savladao Omladinac 1927 sa 2:0, dok su u opštinskom derbiju u Samošu Pobeda i Unirea iz Uzdina odigrali nerešeno 1:1.

Slavija je prva sa 39 bodova, Polet drugi sa 38, Unirea treća sa 29 bodova a četvrti Mundijal iz Pančeva sa 27 bodova. Ova četiri kluba biće predstavnici Zapada – grupa Sever u plej-off-u. Pobeda je deveta sa sedam bodova.

U poslednjem kolu ovog dela šampionata je Slavija slobodna. Pobedom protiv Pobede u Idvoru bi Polet u nedelju 12. maja osvojio šampionsku titulu. Duel počinje u 17. časova. Unirea je istog dana u isto vreme domaćin Vojlovici 2018. 

Kolo pre kraja prvenstva u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad – grupa Jug se takođe znaju najbolji timovi – učesnici plej-off-a: Budućnost Banatski Brestovac, Kolonija Kovin, Dolovo i Proleter iz Mramorka.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *