Održana 26. sednica Skupštine opštine

Četvrt sata trajala je 26. sednica Skupštine opštine Kovačica koja je održana 10. jula. Sednici je prisustvovalo 24 od ukupnog broja 39 odbornika. Dva odbornika su bila opravdano odsutna. Svet tačke dnevnog reda usvojene su sa 23 glasa za, nijednim glasom protiv i nijednim uzrdžanim.

U prve tri tačke usvojeni su predlozi Odluka: najpre o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opština Kovačica za 2019. godinu – prvi dopunski budžet – rebalans I, kao i izmene i dopune Kadrovskog plana Opštine Kovačica za 2019. godinu, a zatim izmene i dopune plana regulacije za vetropark Kovačica, a usvojena je i odluka o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji Opštine Kovačica.

Kod četvrte tačke su usvojene izmene Programa poslovanja Javnog preduzeća “Naš stan” Kovačica za 2019. godinu.

Što se tiče poslednje tri tačke –  usvojeni su predlozi Rešenja: najpre o obrazovanju Komisije za planove Opštine Kovačica, zatim su odbornici usvojili najpre predlog rešenja o imenovanju Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica, a u sedmoj tački i predlog rešenja o imenovanju Drugostepene komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica.

U Komisiju za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica imenovana je za predsednika Dušanka Aleksić iz Kovačice a Stela Neda Bulik iz Uzdina za zamenika predsednika.

Predsednik Drugostepene komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica je Robet Mitevski iz Kovačice.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *