Nastavljeno karting prvenstvo Srbije – Tešević već šampion

Posle letnje pauze nastavljeno je karting prvenstvo Srbije trkom na Autokomerc karting centru.

Karting majstor iz Vršca Igor Tešević koji ima padinske i samoške korene je potvrdio očekivanja i zauzeo prvo mesto u obe trke. Već je postalo pravilo da kada se pojavi Tešević – mesto na podijumu biva rezervisano za njega i to najčesće ono pobednicko.

Kiša je pretila da promeni uslove na stazi i promeša karte ali se to nije desilo pa je u suvim uslovima vožena trka u kojo je od starta do cilja Tešević držao konce u svojim rukama i pobednicki prošao kroz cilj.

Druga trka je bila neizvesnija do osmog kruga kada je poveo mladi Novosađanin ali Tešević je nakon lošijeg starta bio na braniku i čekao momenat za napad. To se desilo u osmom krugu i pošto je bio konstantno brži nakon preticanja, mladi Teševic drži prvu poziciju do njenog kraja a zatim  i drugu trku završava pobedom kako se i očekivalo pa sada sa osam pobeda u osam trka ove godine u šampionatu dominira na prvoj poziciji sa 208 bodova što mu osigurava šampionsku titulu i pre završetka sezone.

Ostao je još jedan trkacki vikend u Jagodini 28. i 29. septembra gde Igor odlazi opušteno da potvrdi još jednu titulu u nizu šampiona Srbije.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *