Prvo mesto za rukometašice Spartaka

Pre uvođenja vanrednog stanja su rukometašice Spartaka iz Debeljače posle odigranih 13 kola na prvom mestu na tabeli Prve lige Srbije grupa Sever sa osvojena 23 boda.

Crveno-bele su iz jedanaest utakmica izašle kao pobednice uz po jedan remi i jedan poraz. Dale su 363 gola, primile 285, uz plus 78 gol razliku. 

Drugoplasirani Halas Jožef iz Ade ima bod manje – 22. Debeljača i Ada imaju najbolju odbranu u ligi. Spartak je primio 285 a Halas Jožef 280 pogodaka.

Treći Srem iz Sremske Mitrovice ima dva boda manje od Spartaka i jedan od Halas Jožefa – 21. Mitrovčanke imaju najbolji ligaški napad – dale su 401 gol.

Na poslednje dve pozicije su jedanaesto Dolovo sa 5 bodova i Radnički iz Bajmoka bez osvojenog boda.

Aleksandra Milosavljević iz Spartaka je bila igrač utakmice pet puta i po tome je prva na rang-listi za sezonu 2019/20. Tanja Ristić iz debeljačkog kluba je sedmi strelac lige sa postignuta 72 gola.

Jovana Pandurović iz crveno-belog tabora je druga po isključenjima –morala je privremeno da bude na klupi kažnjenih igračica 15 puta, dok je njena klupska koleginica Šara Fekete na trećoj poziciji je isključena iz igre 12 puta.

Spartak je drugi po broju gladalaca. Prema statistici Rukometnog saveza Vojvodine na dosadašnjim mečevima bilo je u Debeljači 740 gledalaca, ali subjektivni osećaj je većine navijača da ih je bilo – možda zbog bučnog navijanja – daleko više. Halas Jožef ima u sezoni 2019/20 40 gledalaca više od navijača u Sportskoj hali u Debeljači.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *