Novi slučaj zaraze korona virusom u Padini

U opštini Kovačica je registrovan novi slučaj zaraze korona virusom. Reč je o mlađoj ženskoj osobi iz Padine i ona je poslata na bolničko lečenje. To je 11. potvrđen slučaj zaraze virusom Covid – 19 u opštini Kovačica.

Od početka pandemije u Padini su potvrđena 3 slučaja (jedan pacijent preminuo), Kovačici 1 (pacijent preminuo), Crepaji 2 (oba pacijenta izlečena) i Debeljači 5 (jedan pacijent nakon ponovnog testiranja negativan). Trenutno je iz opštine Kovačica 5 osoba pozitivno na korona virus, četvoro su iz Debeljače i jedna osoba iz Padine. 

U kovid ambulanti Doma zdravlja Kovačica u ponedeljak 27. aprila je počelo testiranje na Covid-19. Prednost da provere da li su zaraženi korona virusom imaju pre svega hronični bolesnici, pacijenti koji idu na dijalizu, onkološki pacijenti kao i svi oni koji su bili u samoizolaciji.

Mogućnost da se testiraju imaju i sugrađani sa simptomima virusa, poput povišene temperature, suvog kašlja i otežanog disanja. S obzirom da je dnevno moguće testirati najviše 20 osoba, građani moraju unapred zakazati termin pozivanjem broja telefona kovid ambulante u Kovačici 0628082033.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *