Bez novih slučajeva korona virusa u opštini Kovačica

Iz laboratorije Vatreno oko u Beogradu, u petak 8. maja je stiglo 49 rezultata građana iz opštine Kovačica čiji su uzorci uzimani u kovid ambulanti u Kovačici i svi su negativni na virus Covid-19. Podsećamo da su u četvrtak 7. maja takođe svi pristigli rezultati, ukupno 54 bili negativni na korona virus. 

Zaključno sa jučerašnjim danom iz opštine Kovačica je kovid pozitivno 10 osoba. Šest iz Kovačice (pet osoba su iz iste porodice), tri iz Debeljače i jedna iz Uzdina. U kovid bolnici u Pančevu se iz opštine Kovačica nalaze dva pacijenta, u Novom Sadu četiri, dok su zbog blage kliničke slike četiri osobe u kućnoj izlociji. Zdravstveno stanje svih obolelih iz naše opštine je dobro. 

Od 27. aprila, kada je počelo uzimanje uzoraka u kovid ambulanti u Kovačici do 8. maja, korona virus je potvrđen kod 8 pacijenata, od ukupno 507 testiranih. Od početka pandemije u opštini Kovačica, računajući i najnovije podatke, virus Covid-19 potvrđen kod ukupno 18 osoba. Šest pacijenata se oporavilo, a dve osobe su nažalost preminule. 

Apeluje se na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *