Opština obezbedila autosedišta za bebe – pogledajte ko ima pravo

Opština Kovčica raspisala je JAVNI POZIV za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih autosedišta za decu rođenu u 2019. godini i u prvoj polovini 2020. godine – za prevoz dece od 9 do 36 kg.

Pozivaju se roditelji ili staratelji sa teritorije opštine Kovačica čija su deca rođena tokom 2019. godine i u prvoj polovini 2020. godine (do 01.06.2020.), da podnesu zahtev za dodelu besplatnih dečijih autosedišta za putnička vozila.

I Kriterijumi za dodelu besplatnih dečijih autosedišta

 1. Prebivalište roditelja ili staratelja na teritoriji opštine; Posedovanje putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja, staratelja, ili člana zajedničkog domaćinstva.
  ІІ Potrebna dokumentacija koja se prilaže prilikom podnošenja zahteva:
 2. Popunjen obrazac zahteva (prijavni formular)
 3. Dokaz o prebivalištu roditelja/staratelja na teritoriji opštine Kovačica
  (fotokopija lične karte sa adresom prebivališta ili očitana lična karta
  ili potvrda o prebivalištu);
 4. Dokaz o posedovanju putničkog motornog vozila u vlasništvu jednog od roditelja, staratelja ili člana zajedničkog domaćinstva (očitana saobraćajna dozvola vozila ili overeni kupoprodajni ugovor za vozilo. Ukoliko je vozilo u vlasništvu člana zajedničkog domaćinstva potrebna je i fotokopija lične sa adresom prebivališta ili očitana lična karta ili potvrda o prebivalištu, kao dokaz da živi u zajedničkom domaćinstvu sa podnosiocem zahteva);
 5. Izvod iz matične knjige rođenih za dete (fotokopija), odnosno izvodi
  izmatične knjige rođenih za svu decu ukoliko roditelj/roditelji imaju dvoje i više dece (fotokopije izvoda);
 6. Dokaz na osnovu kojeg se ostvaruje status samohranog roditelja (izvod iz matične knjige umrlih za drugog roditelja, dokaz o poveravanju deteta jednom roditelju nakon razvoda braka, odluka suda o vršenju roditeljskog prava i sl.)
 7. Izjava i Saglasnost za obradu podataka o ličnosti (dato u prilogu – Obrazac 1 i Obrazac 2)
 8. II Dodatne informacije
  Obrazac zahteva (prijavni formular) i izjave (Obrazac 1 i Obrazac 2) se mogu preuzeti na pisarnici Opštinske uprave opštine Kovačica, ili sa zvanične internet prezentacije opštine Kovačica (https://www.kovacica.org/ Kokursi, Javni pozivi). 

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *