Drugi trkački karting vikend

Drugi trkački vikend srpskog sportskog karting saveza održao se na kartodromu Autokomerc u Beogradu.

Kiša i sunce su se menjali iz sata u sat pa je neizvesnost rasla jer se nije znalo kakav će start da usledi, što znači podesiti kišno ili podesiti karting setap za suvo.

Treniralo se i suvo i po pljusku ali je nedelja na dan trke donela lepo sunčano vreme.

Igor Tešević čiji deda je iz Samoša a baka rođena u Padini je izvozio najbrži krug na kvalifikacijama te je zasluženo trku počeo sa pol pozicije.

Iako je debitant u klasi junior od ove sezone, Igor je hrabro i pametno odvozio 18 krugova trke nedozvolivši starijim i iskusnijim vozačima da ga ugroze te je na cilj stigao sa prednošću od desetinu sekundi ispred drugoplasiranog.

Trka je počela neizvesno ali tačnom i brzom vožnjom Igor je pravio prednost iz kruga u krug tako da je završio ubedljivo i u trci jedan i u trci dva.
                                                   
Dve pobede i u predhodnom vikendu još jedno prvo i i jedno drugo mesto ga drže visoko na prvom mestu na tabeli takmičara klase junior.

Nagoveštava se jos jedna blistava sezona za Vrsčanina koji ne poznaje granice, koji neprestano obara nove rekorde i ostvaruje rezultate koji traže i više rangove takmičenja evropske pa i svetske klase.

Podsećamo da je Igor već ostvario tri srpske titule šampiona i jednu šampiona Balkana.

Kada bi se našla finansijska sredstva za ovog dečaka, sigurno bi osvetlao obraz države na međunarodnim takmičenjima.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *