Sastavi fudbalskih liga za sezonu 2020/21

Od klubova iz regiona Južni Banat u Super ligi Srbije nema ni jednog fudbalskog kolektiva.

Najbolji klub sa ovih prostora je Železničar iz Pančeva koji se plasirao u Prvu ligu Srbije. U sezoni 2012/13 je „Željo“ osvojio šampionsku titulu u Drugoj južnobanatskoj ligi a zatim redom: posle druge pozicije u Prvoj južnobanatskoj ligi plasirao se u Banatsku ligu uz šampionsku titulu. Popularni „Željo“ je pet godina boravio u Srpskoj ligi grupa Vojvodina da bi ove godine osvojio titulu. Pre prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa imao je čak deset bodova više od Bačke 1901 iz Subotice.

U Srpskoj ligi grupa Vojvodina su dva kluba: Dinamo 1945 iz Pančeva i Borac iz Sakula. Borac je najbolji klub sa teritorije Fudbalskog saveza opština Kovačica – Opovo. U takmičarskoj 2020/21 ova liga brojaće čak 20 klubova. 

Vojvođanska liga Istok ima nekoliko prestavnika iz regiona Južni Banat: Proleter iz Banatskog Karlovca, Borac iz Starčeva, Slogu iz Palndišta, Mladost iz Omoljice i Radnički iz Kovina. Pomenuta liga brojaće u narednom prvenstvu 18 klubova.

Jedna od retkih liga sa šesnaest klubova od nove sezone biće Prva južnobanatska liga. Od klubova iz Fudbalskog saveza opština Kovačica – Opovo u pomenutom takmičenju igraće Dolina iz Padine, Spartak1911 iz Debeljače, Polet iz Idvora i Radnički iz Barande.

U šampionatu Druge južnobanatske lige Zapad grupa Sever će se nadmetati iz saveza opština Kovačica – Opovo: Unirea iz Uzdina, Pobeda iz Samoša, Slavija iz Kovačice, Tempo iz Sefkerinai  Omladinac 1927 iz Opova. 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *