Milan Garašević predsednik Skupštine opštine. Novi predsednik opštine Jaroslav Hrubik

Danas je u zgradi lokalne samouprave u Kovačici održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovačica. Na čelu opštine je od danas Jaroslav Hrubik a na čelu Skupštine opštine Milan Garašević.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovačica održana je danas i na njoj je usvojen izveštaj Izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora, verifikovani su mandati 29 odbornika, izabran predsednik i zamenik predsednika opštinskog parlamenta i postavljen sekretar Skupštine opštine Kovačica.

Na osnovu rezultata izbora održanih 21. juna, izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ ima skupštinsku većinu sa 21 mandatom, u lokalni saziv su ušli i predstavnici Vojvođanskog fronta sa 4 mandata, lista Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)- Dragan Marković Palma“ imaće 3 mandata, a Savez vojvođanskih Mađara ući će u Skupštinu opštine Kovačica sa jednim predstavnikom. Na dnevnom redu bilo je 14 tačaka.

Prisutnima se prvo obratio Ilija Matejić, predsednik Izborne komisije i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Novim odbornicima poželeo je puno uspeha u radu ali i puno posla u naredne četiri godine. Nakon toga, izabran je predsednik Skupštine opštine Kovačica, njegov zamenik i sekretar Skupstine opštine Kovacica.

Predsednik SO Kovačica biće dosadašnji predsednik opstine Kovačica, Milan Garašević, njegov zamenik je Stelian Balan iz Uzdina, a sekretar Skupstine opštine biće Robert Mitevski.
On je zamenio Dušanku Aleksić na ovoj funkciji nakon pet mandata u Skupštini opštine Kovačica.

Pokrajinski poslanik i predsednik SO Kovacica Milan Garašević rekao je da je Kovačica sada dobila i pokrajisnkog i narodnog poslanika, što je prvi put u istoriji da je ostvaren takav uspeh.
S toga se nada da ce opština Kovačica ostvariti još veći napredak u narednom periodu i da će se još više raditi na napretku i razvitku.     Naveo je da je timski rad najbitiji i dodao:
    – Mi sada imamo tim mladih ljudi na razlicitim nivoima vlasti koji ce svom snagom boriti I raditi u interesu svojih građana koji su svoje poverenje dali Srpskoj naprednoj stranci koja će I voditi opštinu Kovačica u naredne četiri godine.
    Jaroslav Hrubik, novi predsednik opštine Kovačica, zamenik predsednika opstine Kovačica u prethodnom mandatu, predložio je za svog zamenika Petra Višnjičkog, a taj preglog je velikom većinom glasova usvojen.
    – Višnjički je mlad, obrazovan I perspektivan mladić koji će svakako mnogo doprineti funkcionisanju opštine Kovačica, istakao je novi predsednik opštine Kovačica.

Jaroslav Hrubik takođe je naveo da će se još više raditi na dovođenju investitora, na otvaranju radnih mesta, ali i da će se nastaviti sa jačanjem politike podrške porodicama sa decom i socijalne podrske uopšte. Takođe, kao izuzetno važno naveo je razvoj lokalne infrastrukture, kako komunalne tako i putne.
Biti izabran na ovu funkciju nakon gospodina Garaševica velika je odgovornost. Ipak, nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo sve planove u  narednom mandatu i da ce opština Kovačica ostvariti još veći napredak.

Ovom prilikom postavljeno je i Opštinsko veće, a njegovi članovi su: Jan Korenj iz Kovačice, Dragan Jovanov iz Crepaje, Boško Radosavljev iz Debeljače, Jano Šulja iz Padine, Janoš Nađ iz Debeljače, Monika Krecu Puja iz Uzdina i Jan Valovec iz Kovačice.
Sednica je završena nakon dva sata od početka zasedanja.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *