Jak sastav fudbalske reprezentacije Slovačke u Kovačici

U subotu 25. maja sa početkom u 16. časova na stadionu Sportsko-rekreativnog centra u Kovačici počeće prijateljski duel veterana fudbalskog kluba domaće Slavije sa internacionalcima, bivšim reprezentativcima Slovačke.

Gosti dolaze u izuzento jakom sastavu među kojima će biti i poznata i proslavljena fudbalska imena: Ladislav Petaš – učesnik olimpijskih igara u Meksiku i prvenstva sveta u Meksiku sa reprezentacijom Čehoslovačke – tada na Mundijalu strelac gola protiv Brazila, Vladimir Kinder – prvi Slovak koji je igrao u Engleskoj – internacionalac iz Midlzbroa i fudbaler godine 1994., Robert Semenik – bivši fudbaler Mančester Junajteda, torinskog Juventusa i roterdamskog Fejnorda, inače slovački rekorder po broju ligaških golova u sezoni, zatim Ladislav Pecko sa Slovanom iz Bratislave, Julius Šimon – najbolji ligaški igrač 1996. godine i Tomaš Medved – najbolji strelac mađarskog fudbalskog prvenstva 2004/05 i prvi Slovak koji je igrao u Kini.

Podsetimo, prvu fudbalsku loptu su u Kovačicu donela braća Špicer, studenti u Bekeščabi 1907. godine. Prva tri meča protiv Debeljače je Kovačički sportski klub KSK odigrao 1911. godine. Slavija je osnovana 11. marta 1933. godine po uzoru na već tada slavnu Slaviju iz Praga. Zato su i prvih decenija prvi dresovi slavijaša bili crveno-bele boje, nalik onim što i danas nosi čuveni praški klub uz razliku da je Kovačičanima zvezda na dresu bila plave boje. Posle epskih pobeda protiv veterana Crvene zvezde i Partizana – obe u Kovačici prošle godine – spada utakmica sa reprezentacijom veterana Slovačke među one koje će se neizbrisivo upisati u istoriju fudalskog sporta u Kovačici.

J. Šp.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *