Maja Vanjo i Jana Havela na Balkanijadi u Bugarskoj

Novo rukovodstvo Stonoteniskog saveza Srbije odlučilo je, na inicijativu predsednika Ilije Lupuleskua, da se ukine takozvani B program koji je podrazumevao da pozvani igrači sami plaćaju učešće, smeštaj i put na Balkansko ili Evropsko prvenstvo za mlade. Ta praksa bila je prisutna u prethodnom periodu. Od sada, svi pozvani igrači biće finansirani od strane saveza, a spisak za Balkansko prvenstvo odavno nije bio tako veliki, piše Milan Mirković.

Iako je finansijska situacija u savezu izuzetno loša, a usled dugova koje je ostavilo prethodno rukovodstvo, prema informacijama do kojih smo stigli, više članova Izvršnog odbora obezbedili su beskamatne pozajmice, dok su pojedinci, koji žele da ostanu anonimni, donirali novac za učešće reprezentacije Srbije na Balkanijadi, nastavlja sajt zajednica.org.

Novina jeste i to da su treneri reprezentacije odnosno stručni štab, dužni da pošalju obrazloženje za sve pozvane igrače Izvršnom odboru, kao i da iznesu kratkoročne i dugoročne ciljeve za međunarodna takmičenja, izveštaj po završetku svake aktivnosti, uz organizovanje priprema pred svako takmičenje.

Za sada, a usled nepovoljne finansijske situacije, pripreme se organizuju bez troškova smeštaja i honorara za rad trenerima koji volontiraju. Takođe, još nema zaposlenih sportskih stručnjaka u savezu, izuzev ugovora o radu koje je zaključilo staro rokovodstvo, a još je na snazi.

Iz STSS ističu da će se u narednom periodu raditi na usklađivanju svih pravila STSS, pa tako i na pravilniku o izboru kandidata za nacionalni tim i pravilniku o stručnim telima, a koji definiše prava i obaveze, odnosno ingerencije trenera reprezentacije.

Za prvu narednu takmičarsku aktivnost, što je Balkanijada za mlade, a sve dok se ne izabere kompletan stručni štab reprezentacije, pošto su trenutno vršioci dužnosti selektora Slobodan Stojanov i Nikolae Lupulesku, izabrani su pomoćni treneri mlađih selekcija. To su Nada Banjac iz Čelareva i Dušan Đukić iz Novog Sada.

Kako su selektori obrazložili, ideja jeste da više različitih igrača dobije šansu na dva predstojeća takmičenja (Balkansko i Evropsko za mlade), a osim rezultata na državnom prvenstvu i pozicije na rang listi, važni kriterijumi su i nastupi i rezultati igrača na međunarodnim turnirima, kao i uzrast kako bi se postavljeni ciljevi ostvarili u izlaznoj godini po kategorijama, te u međuvremenu kandidati za nacionalne timove ušli u novi sistem rada Stonoteniskog saveza Srbije nastavlja Milan Mirković.

U nastavku teksta je spisak igrača i igračica za Balkanijadu za mlade u Albeni (4-9.jun), dok će spisak igrača za Evropsko prvenstvo za mlade u Malmeu (12-20.jul) biti u narednom periodu objavljen.

Kadeti

Ignjat Jakovljev (Novi Sad)

Luka Dragin (Spartak Inspira)

Vukašin Ušljebrka (STAK)

Kadetkinje

Maja Vanjo (Slavija 96)

Teodora Sudžum (Crvena zvezda)

Slađana Knežević (Novi Sad)

Juniori

Dušan Pavlović (STAK)

Andraš Oros (Temerin Ferocoop)

Uroš Ninković (STAK)

Dimitrije Pavlović (STAK)

Matija Šepa (STAK)

Juniorke

Sara Radak (Novi Sad)

Teodora Gojkov (Vršac)

Jana Havela (Banat)

Katarina Gvozdenović (Domboš)

Dušica Todorović (Crvena zvezda)

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *