Elsőáldozást tartottak Torontálvásárhelyen. Három harmadik osztályos kislány vehette magához első alkalommal az Oltáriszentséget. Orgonaszó kíséretében, szüleikkel együtt, ünnepi öltözékben vonultak be a torontálvásárhelyi Nagyboldogasszony római katolikus templomba az elsőáldozók. Szolnoki  Henrietta, Szilágyi Emma és Hajdú Tímea elsőáldozó kisdiákokat Gyurits Kotormán Mária hitoktató készítette fel az elsőáldozásra.  Az idén június 26-án a 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Gyuris László pancsovai plébános celebrálta. Elsőáldozáskor az ostyát, azaz az oltáriszentséget veszik magukhoz a gyerekek. A további hitoktatásban a bérmálkozásra készülnek majd. 

Színvonalas műsorral várják a torontálvásárhelyi általános iskola tanulói a nyári szünetet. A mára hagyománnyá vált év végi záróműsort június 22-én tartották meg a település Művelődési Otthonában.

Június  21-én a Torontálvásárhelyi Református Egyházközséghez tartozó Őrláng-én Játszóház kicsinyei mutatták be ünnepi műsorukat az egyház imatermében

Strana 1 od 47

POLITIKA