Od 14. do 16. januara je u Sokobanji održan tradicionalni međunarodni zimski karate kamp na kome je nastupilo preko 200 karatista iz Srbije, Slovenije i Nemačke. 

Na kampu je održana redovna godišnja skupština JKA - Shotokan saveza, licenciranje trenera i sudija, polaganje za učenička, majstorska i sudijska zvanja, pripreme svih selekcija JKA - Shotokan reprezentacije Srbije kao i proglašenje najuspešnijih klubova, trenera, sudija i takmičara. Karate kamp je održan u saradnji sa Sportskom akademijom Beograd.

Klubovi iz naše opštine su najzastupljeniji u JKA Shotokan federaciji. Ovaj savez se zalaže za formiranje statusno neutrane krovne karate organizacije koja bi obuhvatila sve karate organizacije na prostoru Republike Srbije, kao i za dodelu statusa nadležnog nacionalnog granskog saveta Srpskoj karate konfederaciji za karate discipline koje nisu zastupljene u Karate federaciji Srbije. 

U prvom prolećnom stonoteniskom kolu je Slavija 96 na  gostujućem terenu pobedila Čarnojević 4:2. Za slavijašice su igrale Svetlana Sladeček, Maja Vanjo i Jana Havela. Unirea je takođe u gostima savladala Rapid sa 4:1. Za Uzdinke su igrale Elena Oprea, Sofija Šćepanović, Aleksandra Tamaš i Kalina Hristova.  

Trinaesto kolo oba naša kluba igraju kod kuće. U petak 28. januara u 17. časova Slavija 96 u Kovačici dočekuje Vojvodinu 2011 iz Novog Sada a Unirea u Uzdinu Obilić Alevu sutradan, u subotu 29. januara u 17. časova.

Na nedavnoj dodeli priznanja za najbolje sportiste u prošloj godini pitali smo neke od slavodobitnika pehara koji su im izazovi u 2022. godini, koja ih značajna takmičenja očekuju.

U prvom prolećnom kolu Prve lige Srbije grupa Vojvodina su kuglaši Spartaka pobedili u Debeljači Banat iz Zrenjanina sa 7:1. Slavija iz Kovačice je izgubila na gostovanju od Vojvodine iz Bačkog Gradišta sa 3:5. Obe naše ekipe imaju po 12 bodova: Slavija na trećem a Spartak na četvrtom mestu na tabeli. Opštinski derbi igra se već 23. januara: Slavija dočekuje Spartak. Početak meča je u 15. časova.  

Kuglaši padinske Doline su izgubili u derbiju gornjeg dela tabele Druge vojvođanske lige na gostovanju od drugoplasirane Slobode Promostara iz Stare Moravice 3:5. Crveno-plavi su treći sa 13 osvojenih bodova a dva prvoplasirana kluba, Tikvara i Sloboda, na tabeli za sada imaju tri boda više od Doline. Crveno-plavi putuju 23. januara u Bačku Palanku na megdan Tikvari. 

Prvo prolećno kolo u Prvoj ligi Srbije grupa Vojvodina za kuglašice počinje 29. januara kada se u opštinskom derbiju u Kovačici sastaju Slavija i Dolina iz Padine. Slavija je peta sa 4 a Dolina sedma sa 2 osvojena boda.

Strana 1 od 366

POLITIKA