Nova fudbalska sezona 2020/21  definitivno će početi prema ranije donetom kalendaru FSS, navodi sajt pomenute organizacije, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji i vodeći naravno računa o zdravlju svih aktera,

Fudbalski savez Srbije je zatražio mišljenje od Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19.

Odgovor od Kriznogštaba je dobijen 23. jula: takmičenja mogu da počnu, ali bez prisustva publike i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Tako će Superliga Srbije startovati, kako je i planirano u subotu 1. avgusta, bez prisustva navijača na stadionu.

U drugoj prijateljskoj fudbalskoj utakmici pred nastavak prvenstva je padinska Dolina izgubila u Pančevu od Dinama 1945. Član Srpske lige grupa Vojvodina bio je bolji od člana Prve južnobanatske lige sa 5:0, na poluvremenu bilo je 3:0 za Pančevce.

Naredni pripremni meč igra Dolina u Padini. U nedelju 26. jula sa početkom u 18. časova protivnik je ekipa Omladinca 1927 iz Opova, člana Druge južnobanatske lige.

Od klubova iz regiona Južni Banat u Super ligi Srbije nema ni jednog fudbalskog kolektiva.

Najbolji klub sa ovih prostora je Železničar iz Pančeva koji se plasirao u Prvu ligu Srbije. U sezoni 2012/13 je „Željo“ osvojio šampionsku titulu u Drugoj južnobanatskoj ligi a zatim redom: posle druge pozicije u Prvoj južnobanatskoj ligi plasirao se u Banatsku ligu uz šampionsku titulu. Popularni „Željo“ je pet godina boravio u Srpskoj ligi grupa Vojvodina da bi ove godine osvojio titulu. Pre prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa imao je čak deset bodova više od Bačke 1901 iz Subotice.

Strana 1 od 266

POLITIKA