Stonoteniski kalendar za prvi deo 2019. godine

Pin It

Prema stonoteniskom kalendaru za 2019. godinu je prvog vikenda februara turnir A klase. U naredna tri vikenda februara su tri stonoteniska kola.

Prvog martovskog vikenda na redu je seniorsko i kadetsko pojedinačno prvenstvo države. Od 7. do 10. marta je Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke i seniore. Drugog vikenda marta je i novo stonotenisko kolo, kao i u naredna dva vikenda. U subotu 30. i nedelju 31. marta na programu je pojedinačno prvenstvo države za juniorke i juniore.

Poslednja dva prvenstvena kola su u prva dva vikenda aprila. Za katolički i pravoslavni Uskrs nema takmičenja u Srbiji, ali je važan šampionat u Mađarskoj: od 21. do 28. aprila je Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ekipno državno kadetsko prvenstvu je prema harmonogramu stonoteniskog savaza 30. aprila.

Početkom maja su na programu čelendži svetske stonoteniske federacije  i to redom u Beogradu, Otočcu i Zagrebu, kao i predstižni turniri TOP 12 za juniorke, juniore, mlađe katetkinje, mlađe katete, kadetkinje i kadete. Osamnaestog i devetnaestog maja su obeveze reprezentativaca: kvalifikacije za prvenstvo Evrope.

Polufinalni mečevi plej-off-a za ekipnog šampiona Srbije u obe konkurencije su po harmonogramu 20. i 22. maja a eventualni treći meč 24. maja. Ekipno državno prvenstvo za junire i mlađe kadete je po planu u subotu 25. i nedelju 26. maja. Krajem maja saznaćemo i novog ekipnog prvaka države: u ponedeljak 27. i sredu 29. maja su dva finanlna susreta a eventualna majstorica pri nerešenom rezutatu 1:1 u pobedama igraće se u petak 31. maja.

Evropske igre u Belorusiji uz učešće i naših reprezentativaca su na programu od 21. do 30. juna.

Bogata stonoteniska sezona završava se u Češkoj: od 12. do 21. jula se održava Evropsko juniorsko i kadetsko prvenstvo.

U takmičarskoj 2018/19 godini za rang listu Srbije boduju se kod seniora pojedinačno prvenstvo Srbije, turnir TOP 12, kao i 2 turnira A klase. Kod juniora, kadeta i mlađih kadeta umesto dva tri turnira A klase i Novogodišnji turnir u Novom Sadu u organizaciji Stonoteniskog saveza Vojvodine.

POLITIKA