Stonoteniserke Slavije su u 2020. godini ponovo u Prvoj ligi Srbije

Pin It

U 2021. godini Stonoteniski klub Slavija 96 iz Kovačice proslavlja četvrt veka postojanja.

Klub je obnovljen 23. aprila 1996. godine zahvaljujući pre svega bivšem slavijašu Janu Siromi i igračima s područja opštine Kovačica.

Od stonotenisera Slavije najveći uspeh imao je Janko Tomaš.

Stonoteniseri su trenutno u Banatskoj ligi.

Slavijašice su imale više volje za napredovanjem a samim tim i za više uspeha u takmičenju. Od sijaset uspešnih izdvajaju se Dijana Holokova, Danijela Karkušova i Jana Havelova. 

Prvi put je ŽSTK Slavija bio u Prvoj ligi Srbije 2004. godine. Treneri su tih godina bili Vasile Stoja i Daniel Lupu. Uspeh su slavijašice ponovile 2020. godine sa trenerom Danielom Toađerom, posle ubedljivog prvog mesta bez poraza u Drugoj ligi Sever.

Delimično je takmičenje u 2020. godini, kao i kod drugih sportova, poremetila pandemija koronavirusa.

Računajući turnire u pojedinačnoj konkurenciji je Jana Havelova prva na rang listi je mlađih kadeta Srbije u sezoni 2019/20 a još nekoliko stonoteniserki Slavije je među prvih deset među mlađim kategorijama, sve do juniorki.
 
Plasman u Prvu ligu Srbije izborile su Jana Havelova, Svetlana Sladečekova, Maja Vanjo, Ivona Stvorcova i na nekim mečevima Ruskinja Elizaveta Bobrovskaja, prva strana sportistkinja u istoriji Kovačica.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227