U opštini Kovačica je prema poslednjim podacima iz kovid ambulante 359 osoba pozitivno na korona virus. U Padini je i dalje najviše obolelih osoba – 116 (9 u bolnici), Crepaji 70 (6 u bolnici), Kovačici 70 (2 u bolnici), Debeljači 37 (3 u bolnici), Uzdinu 36 (3 u bolnici), Idvoru 24, Samošu 5 i Putnikovu 1.

Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva na bolničkom lečenju su 23 pacijenta. U kovid ambulanti u Kovačici danas do 12 sati obavljeno je 50 pregleda.

Savetuje se građanima da se pridržavaju preventivnih mera, nose maske, poštuju distancu, održavaju ličnu i higijenu prostora gde borave i smanje kontakte.

Preporučuje se osobama koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta. Svi koji osete simptome kao što su povišena temperatura, kašalj, bolovi u grudima i mišićima ili izgube čulo ukusa i mirisa potrebno je da se jave lekarima u kovid ambulantu. Broj telefona je 062 80 82 033 a radno vreme svaki dan i vikendom od 8 do 17 sati.

Epidemiološka situacija u opštini Kovačica je i dalje teška.

Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante ukupno je potvrđen 341 aktivni slučaj korona virusa.

U Padini je i dalje najviše obolelih osoba – 111, zatim u Crepaji 72, Kovačici 62, Uzdinu 37, Debeljači 34, Idvoru 22, Samošu 2 i Putnikovu 1. Od toga hospitalizovano je 29 pacijenata.

Za dane vikenda je nažalost jedna osoba iz Crepaje izgubila bitku sa koronom, što je šesti smrtni slučaj od 10. novembra kada je broj obolelih na teritoriji opštine Kovačica počeo naglo da se povećava.

U kovid ambulanti u Kovačici danas do 12 sati obavljeno je 50 pregleda.

Preporučuje se osobama koje su bile u kontaktu sa potrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta.

Svi koji osete simptome kao što su povišena temperatura, kašalj, bolovi u grudima i mišićima ili izgube čulo ukusa i mirisa potrebno je da se jave lekarima u kovid ambulantu.

Broj telefona je 062 80 82 033 a radno vreme svaki dan i vikendom od 8 do 17 sati.

U opštini Kovačica je prema poslednjim podacima iz kovid ambulante 314 osoba pozitivno na korona virus, od toga 30 pacijenta nalazi se na bolničkom lečenju.

Najviše obolelih je i dalje u Padini- 106 (12 bolnica), Crepaji 64 (7 bolnica), Kovačici 58 (4 bolnica), Uzdinu 33 (3 bolnica), Debeljači 30 (3 bolnica), Idvoru 20 (1 bolnica), Samošu 2 i Putnikovu jedna osoba.

Od 10. novembra, kada je broj obolelih u opštini Kovačica počeo naglo da se povećava, pet osoba je nažalost izgubilo bitku sa koronom.

Radno vreme kovid ambulante u Kovačici je od 8 do 17 sati i vikendom. Broj telefona za informacije ili savet u vezi sa korona virusom je 062 80 82 033.

Apeluje se i dalje na građane da se  pridržavaju svih epidemioloških mera kako zbog sebe tako i zbog drugih.

Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante u opštini Kovačica je 268 aktivnih slučajeva korona virusa.

Najviše obolelih je i dalje u Padini.

Od posledica bolesti kovid-19 jutros je jedna osoba iz Uzdina preminula, što je peti smrtni slučaj od 10. novembra kada je broj obolelih u opštini Kovačica počeo naglo da se povećava.

S obzirom da je povećan i broj pregleda, kovid ambulanta u Kovačici radi svaki radni dan i vikendom od 8 do 17 sati.

I dalje se apeluje na građane da poštuju sve epidemiološke mere, nose maske, poštuju distancu, smanje kontakte i održavaju ličnu i higijenu prostora gde borave.

Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante u opštini Kovačica je 238 aktivnih slučajeva korona virusa.

U Padini je i dalje najviše pozitivnih na virus korona- 81, Crepaji 56, Kovačici 46, Uzdinu 22, Debeljači 19, Idvoru 13 i Putnikovu 1 osoba.

U bolnici se nalaze 25 pacijenta iz opštine Kovačica.

U kovid ambulanti u Kovačici danas do 13 sati obavljeno je 60 pregleda a testirana su 34 lica.
Kod 12 osoba rezultati testiranja su bili pozitivni a rezultati 11 građana koji su radili kontrolna testiranja su negativni, tako da iz izolacije izlaze četiri osobe iz Crepaje, tri iz Padine, dve iz Kovačice i dve iz Debeljače.

I dalje se apeluje na građane da poštuju sve epidemiološke mere, nose maske, poštuju distancu, održavaju ličnu i higijenu prostora gde borave i smanje kontakte.

POLITIKA