Završen drugi krug upisa u srednje škole

Pin It

Liste želja za upis u srednje škole učenika koji nisu upisani u prvom krugu predavane su 4. jula, a 7. jula je bio poznat konačan raspored po školama, istog dana obavljen je drugi upisni krug.

Prema podacima sektora za srednje obrazovanje Ministarstva prosvete, o obrazovnim profilima koji su na ovogodišnjem upisu u srednje škole zauzeli neko od prva tri mesta na listi želja osmaka, najtraženije je bilo mesto u medicinskim školama širom Srbije. Na listi Ministarstva, koja sumira 97 najatraktivnijih smerova, čak 41 je neki od medicinskih : zubni tehničar, medicinska sestra - vaspitač, medicinska sestra - tehničar, fizioterapeutski tehničar... U gimanaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici posle drugog upisnog kruga ostala su mesta : njih 11 u gimnazijskom odeljenju na slovačkom jeziku, i po jedno mesto u gimnazijskom odeljenju na srpskom jeziku, i u odeljenju elektrotehničar informacionih tehnologija. U prvom krugu njih 145 izrazilo je želju da bude učenik gimnazije iako ta želja nije bila na prvom mestu, a njih 84 da upravo u  Kovačici pohađa IT smer.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227