Treća sednica Skupštine opštine Kovačica održana je 26. oktobra u zgradi Opštinske uprave opštine Kovačica. Pred odbornicima je bilo stavljeno na razmatranje trinaest tačaka dnevnog reda.

Sednici koja je trajala četvrt sata prisustvovalo je 21 od ukupnog broja 29 odbornika. Sve tačke dnevnog reda usvojene su jednoglasno.

Odbornici su na trećoj sednici usvojili sledeće odluke: u prvoj predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke u budžetu Opštine Kovačica za 2020. godinu i izmenu i dopunu Kadrovskog plana Opštine Kovačica za ovu godinu, u drugoj tački Odluku o izmeni i dopuni odluke o zaduživanju opštine Kovačica radi ulaganja u kapitalne investicije za 2020. godinu, u trećoj Odluku o izmenama i dopunama odluke o Opštinskom veću opštine Kovačica, a u četvrtoj Odluku o izmenama odluke o boravišnoj taksi.

U petoj tački usvojen je predlog Konsolidovanog izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Kovačica za period januar - septembar 2020 godine.
   

Od šeste do osme tačke usvojeni su Programi o izmenama i dopunama Programa poslovanja Javnih komunalnih preduzeća Padina iz Padine, Banat iz Uzdina i Elan iz Kovačice za 2020. godinu.

Usvojen je i izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Predškolske ustanove „Kolibri“ Kovačica za radnu 2019/20 i Godišnjeg plana rada za radnu 2020/21 godinu u devetoj tački.

Za novog v.d. direktora Javnog preduzeća RTV Opštine Kovačica imenovan je Miloslav Hrćan.

Na sednici su imenovani i jedan član Školskog odbora Osnovne škole „Lukrecija Ankucić“ Samoš – Sandra Nebrigić i dva člana Školskog odbora Osnovne škole „Sava Žebeljan“ Crepaja – Dragana Karbunar i Sanja Radovančev.

Povodom konačnog preuzimanja vlasti u Šapcu od strane Srpske napredne stranke, na svom Tviter nalogu oglasila se i članica Izvršnog odbora SNS Nina Mitić.

Ona je istakla da su građani Šapca prepoznali politiku koju vodi predsednik Srbije i Sprske napredne stranke Aleksandar Vučić, te su podršku pružili i lokalnim naprednjacima.

Mitićeva je ovim putem poželela sreću i novom gradonačelniku Aleksandru Pajiću na novoj funkciji.

Treća sednica Skupštine opštine Kovačica održaće se u velikoj sali za sednice u zgradi Opštinske uprave opštine Kovačica sa početkom u 11. časova. 

Odbornici će na trećoj sednici razmatrati deset tačaka dnevnog reda: u prvoj preloge Odluka o izmenama i dopunama Odluke u budžetu Opštine Kovačica za 2020. godinu i izmene i dopune Kadrovskog plana Opštine Kovačica za ovu godinu.

U drugoj tački razmatraće se predlozi Odluke o izmeni i dopuni odluke o zaduživanju opštine Kovačica radi ulaganja u kapitalne investicije za 2020. godinu.

Razmatranje predloga Odluke o izmenama i dopunama odluke o Opštinskom veću opštine Kovačica, naziv je treće tačke dnevnog reda.

Sledeća tačka nosi naziv: Razmatranje predloga Odluke o izmenama odluke o boravišnoj taksi.

Od pete do desete tačke dnevnog reda na programu je razmatranje predloga: izmene Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Elan“ Kovačica za 2020. godinu u petoj, Izveštaja o radu i Finansijskog izveštaja Predškolske ustanove „Kolibri“ Kovačica za radnu 2019/20 i Godišnjeg plana rada za radnu 2020/21 godinu u šestoj, Rešenja o razrešenju i imenovanju jednog člana Školskog odbora Osnovne škole „Lukrecija Ankucić“ Samoš u sedmoj, a dva člana Školskog odbora Osnovne škole „Sava Žebeljan“ Crepaja u osmoj tački.

Razmatranje predloga Rešenja o razrešenju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća RTV Opštine Kovačica je na programu devete a razmatranje predloga Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća RTV Opštine Kovačica naziv je poslednje tačke dnevnog reda treće sednice.

Strana 1 od 26