Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić danas su obišli Idvor i Barandu. Takođe, sa ministrom i sekretarom, bio je i narodni poslanik Skupštine Srbije iz Pančeva Marko Mladenović. U šali, ministar je rekao da se nada da je ovom posetom doneo poljoprivrednicima kišu, a u zbilji govorio o sistemima za navodnjavanje koji će unaprediti poljoprivrednu proizvodnju.

Odvoz ambalaže od poljoprivrednih hemikalija organizovan je kao akcija i biće sprovedena na čitavoj teritoriji opštine Kovačica. 17. juna sakupljen je otpad na teritoriji Samoša, Padine i Crepaje i akcija se nastavlja od utorka, 22 juna kada će biti sprovedena u Idvoru od 8, Uzdinu od 9, u Kovačici 9.45h i u Debeljači od 12 časova. 

Ukoliko su vam potrebne kese za otpad, možete ih preuzeti u Samošu STR Putnik, Idvoru će ih podeliti učenici osnovne škole, u Uzdinu u Zemljoradničkoj zadrzi Plugarul, u Crepaji u prostorijama Green Life Crepaja i Mesne zajednica Crepaja, u Kovačici u prodavnici Valovka, Agroplastu i Mesnoj zajednici Kovačica. U Padini u Zemljoradnička Zadrgua Brezina, prodavnici Fitofarm, a u Debeljači u STR Libero i u Ekološkom pokretu u Debeljači. 

Strana 1 od 24

POLITIKA