Zlato i srebro za Izabelu Lupulesku na Otvorenom prvenstvu Srbije

Od 5. do 9.  oktobra u Vrnjačkoj Banji traje Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore i kadete uz učešće preko 100 takmičara iz 18 zemalja.

Prva dva dana takmičenja bila su rezervisana su za juniore, na poslednja dva nastupaju kadeti a ekipni deo šampionata u obe konkurencije održava se u petak 7. i subotu 8. oktobra.
Izabela Lupulesku je u juniorskom delu šampionata u dublu sa Sabinom Šurjan osvojila zlatnu medalju. Dojučerašnje članice uzdinske Uniree savladale su u finalu reprezentativke Rumunije Andreu Klapu i Mihaelu Pleasu rezultatom 3:0. U prvom i trećem setu dozvolile su inače odličnim Rumunkama da osvoje samo po jedan poen, bilo je dva puta 11:1.
Od naših kadetkinja nastupaju u pojedinačnom delu, dublu, miksu i ekipnoj konkurenciji članica Slavije ’96 Danijela Karkušova i članica Uniree Danijela Bosika, u juniorskoj konkurenciji reprezentuje Srbiju stonoteniserka Uniree Adela Ardeljan i već pomenute dojučerašnje članice Uniree Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan a jedan od reprezentativnih trenera najvećoj stonoteniskoj smotri u Srbiji je Uzdinac Nikolae Lupulesku. Juniorsku reprezentaciju Crne Gore predvodi član Uniree Filip Radović.
Takmičenje u Vrnjačkoj Banji je jedini turnir u Srbiji na kome mogu juniori, juniorke, kadeti i kadetkinje upisati bodove za svetsku rang-listu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *