Prva manifestacija Crepajki održana sa velikim uspehom

U nedelju je održana manifestacija Da se ne zaboravi – starinski kolači i gostinska pogača u Crepaji u prostorijama JKP 3. oktobar. Ovim povodom,

Udruženje žena Crepajke napravilo je druženje različtih udurženja iz naše opštine – gosti ovoga puta bila su Udruženje žena iz Padine, Jarkovca, Tomaševca, ali i druga udruženja i neki od predstavnika iz opštinske uprave. Predsednica udruženja, Verica Birovljević Tekijaški, sa nama je podelila utiske i istakla da joj je drago da su se gotovo svi gosti odazvali na prvu manifestaciju Crepajki i da se nada da će ovakva druženja uz muziku biti tradicionalna i u narednom periodu. Goste je zabavljao orkestar koji je, između ostalih, ovom prilikom svirao pesme iz Vojvodine i Banata. Program su upotpunile i crepajske pesnikinje svojim stvaralaštvom – Dušica Stojanović i i Dragana Ilijevski.

Prema rečima predsednice Udruženja žena Crepajke, važnost održavanja ovakvih manifestacija od velikog je značaja, jer se na ovaj način čuva narodna tradicija i kultura, a time i identitet, na prostoru multikulturalnog Banata i Vojvodine.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *