Dobitnici prvih nagrada na Izboru za najbolje sportiste opštine Kovačica

Izbor za najboljeg sportistu opštine Kovačica organizuje Sportski savez opštine Kovačica od 1998. godine. Evidenciju o najboljim sportistima pedantno vodi sekretar saveza Vasile Stoja.

Prva kadetkinja koja je dobila ovo laskavo priznanje bila je Laura Nađ iz Karate kluba “Spartak” iz Debeljače a prvi kadet takođe karatista Erik Gajan iz Karate kluba “Slavija” Kovačica.

Laurina klupska koleginica Marijana Miler je iste godine postala slavodobitnik u kategoriji juniorki, dok je priznanje u kategoriji juniora osvojio Danijel Grosu iz Stonoteniskog kluba “Unirea” Uzdin. Titulu za juniorsku ekipu kod devojaka osvojio je Karate klub “Spartak” iz Debeljače a kod juniora ekipno Fudbalski klub “Vojvodina” iz Crepaje.

Najbolja seniorka prve godine izbora  bila je Žužana Stojanović iz debeljačkog Spartaka a najbolji senior za 1998. godinu bio je najbolji sportista opštine Kovačica Ilija Lupulesku. Kuglaški klub “Spartak” poneo je titulu za kategoriju seniorke ekipno a kod seniora ekipno Stonoteniski klub “Unirea” Uzdin.

Prvu titulu u razredu Sportski radnik dobio je proslavljeni kuglaški as “Spartaka” iz Debeljače i reprezentativac Jugoslavije Jožef Senaši.

Prva nagrada u oblasti sportske nade pripala je 2003. godine kasnijim juniorskskim stonoteniskim reprezentativcima Srbije Dijani Holokovoj iz STK “Slavija ’96” iz Kovačice i Lorenciju Lupuleskuu iz STK “Unitrea” Uzdin.

Priznanje kadeti ekipno dodeljeno je prvi put 1999. godine a dobitnik je Karate klub “Spartak” iz Debeljače a premijernu titulu u grupi kadetkinje ekipno ima Karate klub “Vojvodina” iz Crepaje.

Titula Zaslužni sportista dodeljuje se od 2005. godine a prvi nosilac priznanja bio je bivši poznati fudbaler “Spartaka” iz Debeljače Vendel Kovač. Od pomenute 2005. godine priznanje se dodeljuje i za najbolju školu a prvu titulu ima Osnovna škola “Sveti Georgije” iz Uzdina.

Posebne nagrade dodeljuju se od 2006. godine a prvi dobitnik Plakete za doprinos razvoju fudbalskog sporta bio je Fudbalski savez opština Kovačica – Opovo.

Najznačajnije priznanje Sportista godine i Sportistkinja godine dodeljuje se od 1999. godine a prvi laureati su Bojan Milošević iz STK “Unirea” Uzdin i Aleksandra Miler iz KK “Spartak” Debeljača.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *