Bronza sija kao zlato

Bronzanu medalju osvojio je srpsko-slovenački par Izabela Lupulesku – Darko Jorgić na  Svetskom juniorskom prvenstvu u Kejptaunu.

U polufinalu šampionata u Južnoj Africi Izabela i Darko izgubili od japanskog para Hina Hajata – Juki Macujama rezultatom 2:4. Japanski mešoviti dubl je poveo, Izabela i Darko su preokrenuli na 2:1, ali nisu uspeli da nastave za podvig protiv favorita.
Uspeh Lupuleskuove i Jorgića je još veći ako se ima u vidu činjenica da  će biti jedini miks iz Evrope koji će završnog dana turnira 7. decembra stajati na pobedničkom postolju. Za najsjajnije odličje bore se mešoviti parovi Japana i Južne Koreje a rame uz rame sa Izabelom i Darkom stajaće Kinezi.
Izabela Lupulesku igrala je pretposlednjeg dana šampionata još jedan meč. Dojučerašnja članica uzdinske Uniree nije uspela da se plasira među 16 najboljih na svetu u pojedinačnom delu pošto je izgubila od predstavnice iz Hong Konga Ce Ving Mak 2:4. Lupulesku je zajedno sa Tijanom Jokić, Sabinom Šurjan i Draganom Vignjević pod dirigentskom palicom trenera Nikolaja Lupuleskua osvojila 11. mestu u ekipnom delu, što je takođe odličan rezultat.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *