18. po redu Festival Leti pesma, leti u nedelju

U Domu kulture 3. oktobar u Kovačici u nedelju 18.12.  po 18.put biće organizovan festival novokomponovane dečje pesme Leti pesma, leti sa početkom u 18 časova Deca iz Banata i Bačke takmičiće se za titulu najboljih, a  prijavljeno je petnaestoro takmičara.

Prema odluci stručnog žirija, nagrade će biti dodeljene, između ostalih, i u tri kategorije: najbolja interpretacija, tekst, aranžman, a priliku da odredi naboljeg imaće i publika.

Ove godine obeležava se 25 godina od prvog festivala, a ovog puta uvedena je novina – više takmičare neće pratiti orkestar, već će po ugledu na velika pevačka takmičenja, takmičari pevati uz matricu.

Festival Leti pesma, leti uvršten je u 7 festivala od nacionalnog značaja prema Nacionalnom savetu Slovaka i Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka.

Dan ranije, u subotu 17. decembra sa početkom u 18 časova biće organizovan koncert dvoje vokalnih solista iz Slovačke koji će za ovu priliku izvoditi božićne i novogodišnje numere.

Takođe, dom kutlure u Kovačici organizuje i dan posvećen mališanima 24. decembra, na Badnje veče po Gregorijanskom verskom kalendaru, i tada će na otvorenom biti organizovana predstava i biti priređena iznenađenja za decu.

Svi građani opštine Kovačica dobrodošli su na festival Leti pesma, leti, ali i ostale događaje koje organizuje ova institucija kulture.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *