Bronza za Izabelu Lupulesku na Novogodišnjem Tibhar kupu u Novom Sadu

Oko 500 takmičara, stonoteniserki i stonotenisera iz Srbije i nekoliko evropskih zemalja,  učestvovalo je 17. i 18. decembra na Novogodišnjem Tibhar kupu u Novom Sadu koji je godinama najmasovniji i jedan od najpriznatijih turnira za mlađe kategorije.

Od naših klubova učestvovali su igrači i igračice iz Doline iz Padine, Slavije ’96 iz Kovačice i Uniree iz Uzdina bez plasmana u polufinale. Naš stoni tenis ipak nije ostao bez medalje. Uzdinka Izabela Lupulesku je braneći boje Obilić Aleve iz Novog Kneževca osvojila bronzanu medalju u kategoriji juniorki. Ona je bez borbe zbog povrede predala meč polufinala bivšoj saigračici iz Uniree Sabini Šurjan. Prva na turniru bila je Tijana Jokić a bronzanu medalju je osim Izabele osvojila i Dragana Vignjević. Sve četiri takmičarke – Jokić, Šurjan, Lupulesku i Vignjević – sa trenerom Nikolajom Lupuleskuom bile su učesnice nedavno završenog Svetskog juniorskog prvenstva u Južnoj Africi na kojem je Izabela osvojila bronzano odličje u mešovitim parovima sa Slovencem Darkom Jorgićem.

Izbela Lupulesku je sa Obilić Alevom iz Novog Kneževca osvojila jesenju šampionsku titulu a Sabina Šurjan je vicešampionka sa Stonoteniskim klubom Novi Sad. Pored toga Lupulesku nema ni jedan poraz u ovom delu prvenstva.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *