Sigurnost na prvom mestu: Stroge kontrole policije za vreme praznika

Policijska uprava Pančevo, obaveštava građane da će povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, preduzeti niz preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju i očuvanja stabilnog javnog reda i mira.

Za vreme praznika, pripadnici saobraćajne policije obavljaće pojačanu kontrolu saobraćaja. Naročito će se sankcionisati prekršaji vožnje pod uticajem alkohola, vožnja nedozvoljenom brzinom i neispravnost svetlosno-signalnih uređaja.

Pripadnici policije će obavljati pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti u obezbeđenju javnih skupova i u blizini većine ugostiteljskih objekata gde će biti organizovana novogodišnja slavlja. Takođe, iz policije apeluju na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica, na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji obavljaju nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

Zakonom je izričito zabranjena prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama, upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica. Iz policije napominju da vatromet mogu izvoditi samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz Policijske uprave Pančevo, i policijske stanice Kovačica svim građanima žele srećne novogodišnje i božićne praznike.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *