Kuglaški kalendar u prvom delu sezone

Prvenstvo Srbije tandemi u miksu za oba kuglaška regiona – Centar i Vojvodinu održava se 14. i 15. januara 2017. godine.

Pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije za oba regiona na programu je nedelju dana kasnije. Trećeg vikenda u januaru, u subotu 21. i nedelju 22., održava se i prvenstvo u tandemima za juniore i juniorke. Pojedinačno prvenstvo Srbije za 32 najbolja takmičara i takmičarke je 28. i 29. januara. Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona su takođe na programu poslednjeg vikenda u januaru.

Prolećni deo kuglaškog prvenstva – 12., 13. i 14. kolo – igra se u prva tri februarska vikenda. Svetski kup za mlađe seniore se u Nemačkog održava od 9. do 12. februara a nedelju dana kasnije revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona. Kup Srbije za četiri najbolje ekipe igra se 25. i 26. februara.

Prvog, trećeg i četvrtog vikenda u martu kuglaški klubovi će odirati prvenstvene duele 15., 16. i 17. kola. Jedanaestog i dvanaestog marta prema rasporedu Kuglaškog saveza Srbije odigraće se dva prijateljska meča između selekcija Srbije i Rumunije – u kategorijama veterana i juniora. Poslednjeg vikenda u martu je i ekipno prvenstvo Srbije za juniorke i juniore.

Poslednje 18. kolo šampionata za kuglaše Doline, Slavije i Spartaka na programu je prvog i drugog dana aprila. Fajnal for Lige šampiona na programu je takođe prvog aprilskog vikenda. Pojedinačno prvenstvo Srbije za najboljih 16 kuglaša i kuglašica je 8. i 9. aprila. Dan pre Uskrsa održaće se samo šampionat Srbije u miksu. Naredna tri vikenda počevši od 22. aprila do 7. maja su tri takmičenja veterana, ali i prijateljske utakmice reprezantacija Srbije i Nemačke 22. i 23. aprila.

Mađarska i Srbija igraju prijateljske mečeve 6. i 7. maja. Slede u dva naredna majska vikenda: Svetsko prvenstvo za mlađe i starije kategorije u nemačkom Detenhajmu.

Prelazni rok za kuglaše i kuglašice je od 10. do 30. juna 2017. godine.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *