Brojne aktivnosti obeležile prethodnu godinu DK „Vladimir M. Fijat‟

Aktivnosti Doma kulture „Vladimir M. Fijat‟ iz Samoša tokom 2016. godine bile su brojne. Vredno se radilo, a rezultat bile su brojne aktivnosti namenjene mališanima, ali su one ujedno angažovale I odrasle.

Što se tiče radova na samoj zgradi doma kulture urađeni su molerski radovi u celom objektu, zamenjeni su neki od prozora, ali se radilo I na kompletna zameni elektricne instalacije, a organizovane su I radne akcije na uređenju prostora oko zgrade DK.

 

 

U okviru rada sa najmlađim Samošanima,  održavane su brojne stvarlačake radionice, među kojima su se našle I one posvećene reciklaži, igri I plesu. Neke od njih u samostalnoj organizaciji ove ustanove kulture, a neke od njih u saradnji sa Opštinskom bibliotekom. Obeležena je I dečja nedelja koja je sadržajima bila bogata I raznovrsna. Pored folklorne, I dramske organizovana je I sekcija posvećena zdravlju.

Projekcije filmova I predstava poznatog glumca Peđolina, razgalili su sve koji vole pozorište I film. U drugoj polovini 2016. obelezeno je 133 godine od rođenja Vladimira Fijata u galeriji doma kulture.

 

 

Samošani mogu da se pohvale I svojim humanitarnim radom, naime oni su tokom prethodne godine organizovali niz humanitarnih aktivnosti koje su bile usmerene na prikupljanje sredstava jednom od mališana kome je pomoć bila neophodna. Veliki broj organizacija, pored kojih je I LU „Zec‟ I udruženje poljoprivrednika, ali I DK „Mihajlo Pupin‟ iz Idvora, pomogao je sveukupnu realizaciju planiranih aktivnosti. Godinu su završili u veseloj atmosferi u okviru manifestacije „Novogodišnja čarolija‟ u čiju organizaciju su se uključile takođe mnoge organizacije iz Samoša. Ovom prilikom decu je posetio I Deda Mraz koji im je podelio poklone, zanjući da su bili dobri tokom cele godine. 2017.godinu počeli su u dobroj atmosferi, pa je organizovano kolektivno sankanje kao aktivnost koja će decu motivisati da uživaju u snežnoj idili, ali I da se bave zabavnom fizičkom aktivnošću.

V. d. direktorke Jelena Trajković zahvaljuje se svima koji su pomogli  I podržali rad I funkcionisanje doma kulture tokom prethodne godine I izražava nadu da će tako biti I u narednom periodu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *