Učenici osnovne škole „Sveti Georgije” iz Uzdina najbolji na takmičenju „Energija je svuda oko nas 2016″

U holu zgrade Vlade AP Vojvodine u Novom Sadu u utorak 24. januara priređena je završna svečanost povodom projekta koji je realizovao Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike „Energija je svuda oko nas 2016″.

Ovaj projekat realizovan je sedmi put sa ciljem da mladima ukaže na postojanje novih izvora energije i novih mogućnosti da se do nje dođe. U aktivnosti su tokom 2016. godine bile uključene osnovne i srednje škole širom Vojvodine, a program je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretrijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Prva nagrada u kategoriji osnovnih škola pripala je osnovnoj školi „Sveti Georgije” iz Uzdina. Sa nagrađenim učenicima su radili mentori Tatijana Romanov, Konstanca Đolović, Marija Trajković i Danijel Susa.

Učenici uzdinske škole nagrađeni si i u kategoriji literarni radovi. Matija Grosu, učenik prvog razreda nagrađen je za sastav  „Pozdrav suncu”. Njegov mentor bila je učiteljica Tatijana Romanov.

Anđela Savović učenica petog razreda uzdinske škole osvojila je nagradu za rad „Energija je svuda oko nas“, njen mentor je profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Trajković. Dodeljene su i specijalne nagrade i pohvale te je tako Nagrada za masovnost i Nagrada za grupni likovni rad pripala učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole „Sveti Georgije” iz Uzdina. Njihovi mentori su bili Tatijana Romanov i Danijel Susa.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *