Ostajte ovde, studirajte u Kovačici

Odelenje Visoke škole ekonomije menadžmenta i javne uprave iz Bratislave počinje sa radom u Gimnaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici od sledeće akademske godine. Početak predavanja planiran je za oktobar 2017. godine.

Prezentacija ove škole održana je 25. januara u gimnaziji u Bačkom Petrovcu a 26. januara u istoj obrazovnoj ustanovi u Kovačici i prema prvim reagovanjima interes za školu postoji. O Visokoj školi ekonomije menadžmenta i javne uprave iz Bratislave govorili su prvi prorektor i prorektor za odnose sa inostranstvom docent Ing. Stanislav Filip i koorditator Marijana Melišova.

Školarina za jednu godinu je 1100 evra. Može da se plati odjednom, u dve rate ili u mesečnim ratama. Sve ostalo škola daje besplatno, nema prijemnih ispita. U cenu školarine uračunate su i knjige, nema propratnih plaćanja prijava za ispite, tako da je od prijave do diplome sve je uračunato u cenu.

Postoje dva studijska programa po takozvanom Bolonjskom programu: trogodišnje bečelor za prvi stepen i dvogodišnje master studije za drugi stepen visoke škole. Visoka škola nudi dnevni za svakodnevni i eksterni za tip studija kao što bi bio u Kovačici.

Predavanja bi se održavala četiri sata četvrtkom i četiri sata petkom u poslepodnevnim satima, kao i osam sati subotom.

Jedna od velikih pogodnosti je i ta što studenti ostaju ovde, ne odlaze u Slovačku, pruža im se prilika da skoro studiraju iz svoje kuće. Dobijaju isti kvalitet kao na studijama u Slovačkoj a profesori će im izlaziti u susret na taj način, što će dolaziti u Kovačicu da drže predavanja.

Ova obrazovna institucija ima reputaciju jedne od najboljih privatnih škola ovog ranga u Slovačkoj. Odelenje Visoke škole ekonomije menadžmenta i javne uprave iz Bratislave nije namenjeno samo za Slovake iz Srbije, već na njoj mogu studirati svi zainteresovani, postoji i mogućnost prevođenja.

Visoka škola namenjena je i za one koji su završili ranije srednje škole a studenti koji su u Srbiji završili bečelor studije mogu u Kovačici da se upišu na master studije ove visoke škole.
U skorijoj budućnosti je u planu da se u sedištu ove banatske opštine izgradi internat, ali smeštajnih kapaciteta naročito u privatnom smeštaju za početak ima Kovačica dovoljno a isto tako i mogućnosti ishrane.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *