U Kovačici održan tradicionalni bal posvećen Pavlu i Mariji

Ledeno veče u subotu nije sprečilo Kovačičane da se druže i vesele po 15 put na tradicionalnom balu posvećenom imenima Pavlu i Mariji.

Potpisnici organizacije su pre svega Mesni odbor Matice slovačke u Kovačici, Memorijalni centar dr. Janko Bulik i Udruženje žena iz Kovačice.

Restoran Crveno vino koji je dobio novo ruho sa predivnim led osvetljenjem i podnim grejanjem samo je podiglo prijatnu atmosferu. Kovačičani, poznati kao ljubitelji druženja, pesme i igre uživali su u taktovima muzike sve do jutra.
     
Kako nam je ispričala predsednica MOMS – Kovačica Marija Kovač bal je prvi put održan spontano 2000 godine kada se u velikoj sali Silosa okupio ogroman broj građana a mnogi su ostali i bez karata. To je bio period posle bombardovanja i građani su bili željni druženja jer za vreme bombaradovanja, javna okupljanja su bila zabranjena.

Kovačova je istakla veliko razumevanje trenutne vlasti koja pomaže da Mesni odbor matice Slovačke i dalje neprekidno radi na očuvanju tradicije Slovaka iz naše opštine.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *