Centar za socijalni rad Kovačica i opštinska biblioteka potpisali Protokol o saradnji

U prostorijama Dnevnog boravka za mlade sa invaliditetom u Kovačici, koji je zvanično počeo sa radom 01. februara su direktorka Centra za socijalni rad Kovačica Dušanka Petrak i v.d. direktora Opštinske biblioteke Kovačica mgr Slobodan Stevanovski, potpisali Protokol o saradnji.

Neke od aktivnosti predviđene ovom saradnjom su zajedničko organizovanje kreativnih radionica za korisnike Dnevnog boravka kao i dostupnost korišćenju fonda knjiga biblioteke deci iz Dnevnog boravka. U Centru za socijalni rad i opštinskoj biblioteci se nadaju da će saradnja biti uspešna a korisnici Dnevnog boravka zadovoljni. Inače Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom otvoren je zahvaljujući projektu „Poboljšanje usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom u Kovačici“ koji zajednički realizuju lokalna samouprava i Centar za socijalni rad Kovačica. Projekat je sufinansiran sredstvima Evropske unije.

Nakon završetka projekta Opština Kovačica će nastaviti da pomaže finansiranje usluge za najugroženiju grupu dece i mladih sa invaliditetom sa svoje teritorije. Usluga „Dnevni boravak“ pruža struktuirane aktivnosti kojima se omogućavaju samostalnost, razvoj i održavanje socijalnih, kognitivnih i fizičkih funkcija korisnika. Svrha je da se kroz naučeno omogući korisnicima da svoje potrebe zadovolje u sredini u kojoj žive, u svom prirodnom okruženju.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *