Besplatni preventivni pregledi u kovačičkom Domu zdravlja

Dom zdravlja u Pančevu u saradnji sa Domom zdravlja Kovačica i opštinskim zdravstvenim savetom, u ponedeljak 27. februara od 8 do 10 sati u prostorijama kovačičkog doma zdravlja organizuje besplatne preventivne preglede za sve građane.

Preventivni pregledi obuhvataju: određivanje holesterola, triglicerida i šećera u krvi, antropometrijska merenja, merenje krvnog pritiska i određivanje faktora rizika i rizičnog ponašanja popunjavanjem preventivnih kartona.

Na osnovu ovih parametara građani će biti upućeni u jedno od savetovališta koje rade pri preventivnom centru: savetovalište za pravilnu ishranu, savetovalište za hipertenziju, savetovalište za dijabetes, savetovalište za osteoporozu – DEXA, savetovalište za samopregled dojki i savetovalište za odvikavanje od pušenja.     Pacijenti od 50 do 74 godine života imaju priliku da urade hemokult  test.

Potrebno je da kupe bočicu u apoteci i da 27. februara donesu stolicu na pregled u Domu zdravlja od 8 do 10 sati. Rezulati će biti završeni za 10 minuta.

Iz Doma zdravlja napominju da dan pre preventivnog pregleda pacijent ne treba da večera posle 18 sati a ujutro na dan pregleda nesme se konzumirati kafa, hrana i sokovi. Sa sobom je potrebno poneti overenu zdravstvenu knjižicu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *