KOKRAM nastavlja turneju u Slovačkoj

Nakon uspešnog nastupa na pozorišnom festivalu “Anjičke Jurkovičove” koji je od 8. do 12. aprila održan u gradu Nove mesto nad Vahom u Slovačkoj republici, KOlektiv KReativnih AMatera (KORAM) iz Kovačice nastavlja turneju u ovoj zemlji.


Oni će u sredu 26. aprila nastupiti na jubilarnom 50. izdanju festivala “Rakova” u mestu Čadca u Slovačkoj. Na ovoj smotri amaterskih pozorišnih ansambala predstaviće se sa komadom “O ljubavi”, čiji je tekst i režiju radio Dragan Karlječik iz Kovačice.

Priliku da se predstavi u Čadcu, KOKRAM je dobio zahvaljujuću prvoj nagradi na prošlogodišnjim pozorišnim inscenacijama autora sa Donje zemlje, festivalu ĐIDA u Pivnicama. Predstava “O ljubavi” u kojoj igraju Adam Strakušek, Darina Dudok, Jan Hrćan, Aleksandra Čižik, Marek Halupa, Željko Hornijaček, Martina Jonaš, Jaroslav Hriešik, Anamarija Halupa i Daniel i Ana Venjarski, donosi zanimljivu priču o budućnosti sada popularnih rijaliti programa.

KOKRAMovci očekuju uspešan nastup kao i na nedavnom pozorišnom festivalu “Anjičke Jurkovičove” gde su osvojili čak dve nagrade. Nagradu za inovativno stvaranje pozorišne predstave i nagradu za širenje slovačke kulture u inostranstvu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *