Tri medalje za karatiste Kovačice na prvenstvu Srbije

Veliki uspeh ostvarili su karatisti Karate kluba Kovačica na  prvenstvu Srbije održanom 30 aprila u Mladenovcu. Kovačičani su osvojili čak tri medalje. Bronzane medalje su izvojevali Nađa Lakičin,Anđela Lakičin i Dejan Krkljuš i tako stekli status reprezentativaca Srbije koji će nastupiti na šampionatu Balkana 19 maja u Istanbulu u Turskoj.

Na državnom prvenstvu u borbama Kovačičani su nastupili sa čak osam takmičara osvajača medalja sa prvenstva Vojvodine pa je broj medalja mogao biti i veći.

Aktuelni prvak Vojvodine Nikola Subin je izgubio u borbi za medalju i osvojio peto mesto a veoma blizu je bio i Nemanja Živkov koji je osvojio sedmo mesto. Nastupili su još i Uroš Krstić, Siniša Ilibašić i Petar Njegrulj.

Na ovom takmičenju su Kovačičani pokazali da treniraju vrhunski karate jer ovog momenta imaju čak tri reprezentativca Srbije i osam reprezentativaca Vojvodine, koji se nalaze na širem spisku reprezentativaca Srbije i oni su obavezni kao i svi reprezentativci da nastupe na Internacionalnom turniru Dunav kup koji će se održati 14. maja u Bečeju.

Trener Dragan Vukelić je u izjavi za naš program rekao da je veoma zadovoljan nastupom naših takmičara i sa osvojene tri medalje a priželjkivana je jedna.

Ovo je ogroman uspeh a sad ostaje neizvesnost kako će  roditelji uspeti pronaći novac za put reprezentativaca u Istambul, ističe Vukelić.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *