Najbolji projekat iz socijalne zaštite u Srbiji finansiran iz fondova EU

Poboljšanje usluga socijalne zaštite za  mladje osobe sa invaliditetom u Kovačici

Dan posle prvomajskih praznika velika sala Turističkog naselja Relaks bila je poprište jednog prelepog događaja koji je bukvalno toliko poboljšao kvalitet života kako osoba sa invaliditetom do 30 godina i njihovih startelja , koji nisu krili suze zadovljstva gledajući lica svojih najmilijih ozarena i srećna .
Na jednom mestu su se sakupili svi koji su doprineli da ovaj projekat pod nazivom  „Poboljšanje usluga socijalne zaštite sa osobama sa invaliditetom“ zaživi i dobije nominaciju kao najbolje raalizovani projekat  iz socijalne zaštite finansiran iz fondova EU u Srbiji. To  znači da su bili prisutni predstavnici opštine Kovačica, Centra za socijalni rad, roditelja dece sa invaliditeom, sponzora, slikara, pčelara, dece i vaspitači i vozači  i svi koji direktno učestvuju u radu a koji su se pobrinuli da ovaj poprilično zahtevan centar radi sa tendecijom proširenja jer ima još dosta zahteva za pružanje ovakvih usluga  koji značajno doprinose kvalitetu života cele zajednice.
Prezentaciju je otvorio Daniel Magdu predstavnik koordinator projekta  koji je ukratko objasnio značaj projekta,  načinu finansiranja i učešću opštine kao nosioca projekta.
Predsednik Opštine Kovačica Milan Garašević pozdravivši sve prisutne, osvrnuvši se na projekat da to nije ništa spektakularno i da je prosto moralna obaveza svih da pomažu osobama sa invaliditom Direktorka Centra za socijalni rad se osvrnula na svrhu otvaranja i rada ovakakvog centra koji po prvi put uspešno pruža usluge mladjim osobama sa invaliditetom.

I za kraj polaznici centra su pripremili program za sve prisutne koji je oduševio sve prisutne a sigurno i vas kada budete videli kolijko ljubavi i snage je uneto u ovaj kratak program. Na kraju polaznici ovog centra su podelili i poklone koje su sami napravili …
Ovakav vid direktne socijalizacije toliko osnažuje ove osobe da će sigurno lakše da se probijajaju kroz život, na radost pre svega njih ali i njihovih roditelja.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *